fbpx
cursuri pian

 

Tuturor ni s-a intamplat probabil macar o data sa auzim cateva note cantate la pian care sa ne transpuna imediat in cel mai sensibil, emotional sau romantic (de ce nu, tot suntem in spiritul lunii indragostitilor) coltisor din interiorul nostru.

Desigur, oricine a incercat macar o data sa participe la cursuri de pian, a inteles ca in spatele aparentei lejeritati a muzicienilor se afla, de fapt, multe ore de studiu si chiar mai multa dedicare.

Totusi, urmarind niste mici trucuri in alegerea repertoriului, chiar si la nivel de incepatori, putem impresiona audienta mai ceva ca Ed Sheeran intr-un concert acustic.

Departe de a fi trucurile unui magician, e foarte util sa urmarim cateva elemente simple:

🎵 Existenta predominanta a unor parti repetitive

🎵 Linii melodice repetitive scrise pentru mana stanga

🎵 O singura „voce” scrisa pentru mana dreapta (cat mai putine note suprapuse)

🎵 Complexitate ritmica redusa

🎵 Progresii usoare intre acorduri simple

Acestea fiind spuse, iata o lista de recomandari, numai bune de crescut motivatia personala de invatare si de starnit emotii si admiratie 😊:

🎹 Yesterday – The Beatles

Desi scris original pentru chitara, Yesterday suna la fel de bine si transpus pe pian. Este de asemenea, o piesa foarte utila in exersarea acordurilor si trecerilor dintre ele, avand evident o sonoritate numai buna de activat sensibilitate.

🎹 All of me – John Legend

Scrisa pentru sotia sa, aceasta melodie a lui John Legend e foarte interesanta atat ca sonoritate (nefiind foarte previzibila) cat si datorita ritmului sincopat.

Cu toate astea, este nevoie de o ajustare usoara a pozitiei mainilor pentru a face trecerea de la un acord la altul, ceea ce o face usor de abordat si cantat.

🎹 Marry you – Bruno Mars

..pentru ca Bruno Mars nu avea cum sa lipseasca 😊 In ceea ce priveste melodiile pop, de cele mai multe ori daca sunt provocatoare ca ritm, vor compensa prin simplitatea acordurilor.

🎹 Fur Elise - Beethoven

Nu uitam sa adaugam pe lista Fur Elise, acest cantec „iconic” pentru sonoritatea clapelor pianului (sau pentru oricine a incercat cursuri de pian). Este una dintre cele recognoscibile piese, avand ca menire initiala, obtinerea admiratiei domnisoarei Elise.

🎶Sa aveti inspiratie armonioasa!🎶
Afla mai multe despre cursurile noastre de pian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *